יש כאלו שירצו פיצה בריאה יותר יש כאלו שירצו פיצה בטעם מרענן ויש
כאלוש פשוט אוהבים תפוחי אדמה. בכל מקרה לכל אחד פיצה מתפוחי אדמה היה רעיון מרענן
ומתכון נהדר שקל מאוד להכין בבית. הפיצה גם תהיה בריאה יותר בתור תחליף לקמח, והנה
המתכון המלא לפניכם.
למה להכין פיצה מתפוחי אדמה?
יכול להיות שזה יישמע לכם מעט מוזר אך פיצה מתפוחי אדמה היא אחת
הפיצות המעניינות ביותר שתכינו בחייכם. פיצה זו למעשה מחליפה את הקמח הרגיל בבסיס
תפוחי אדמה, דבר שיהיה מרענן ביותר. כמובן שהפיצה נחשבת לבריאה יותר מפיצה רגילה
אך בכל מקרה חשוב מאוד לזכור שהפיצה גם תהיה בטעם מעניין יותר מהפיצה הרגילה ואולי
תתאהבו. פיצה כזו יכולה להיות גיוון מעניין גם כשאתם מכינים ארוחת ערב לילדים, גם
כשחברים מגיעים אליכם להתארח או לכל מטרה אחרת. המתכון עצמו פשוט מאוד להכנה וקצר
מאוד מבחינת הזמן שיש להשקיע בו.
תהליך הכנת הבצק
כדי ליצור את הבסיס של הפיצה, קרי הבצק אם אפשר לקרוא לו כך בשל
ההחלפה של הקמח בתפוחי אדמה, יש להצטייד קילוגרם אחד של תפוחי אדמה, כמובן מקולפים
ורצוי אדומים. כמו כן יש להשתמש בקמח תפוחי אדמה, 2 כוסות יספיקו לפיצה גדולה
לארוחה משפחתית. זאת בנוסף ל-2 כפיות שמן חמניות וכפית מלח. את תפוחי האדמה יש
לקלף ולמעוך אחרי הרתחה, ולאחר מכן לערבב וללוש ביחד עם כל שאר החומרים היבשים. את
הבצק יש לרדד ולהניח על תבנית אפייה על נייר אפייה תוך שימון קל בצדדים, ולעבור
להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב וסיום המלאכה
כדי להכין את רוטב העגבניות יש לכם יד רחבה יותר לבחירה. ניתן לבחור
איזה רוטב שרוצים כאשר יש עוד מגוון רחב של מתכונים לרטבים מעניינים, אך רוטב
מומלץ יהיה מורכב מ-7 עגבניות מקולפות, 6 כפות שמן זית, מעט בצל קצוץ, מלח ופלפל
לפי הטעם וכמובן אורגנו, לפחות 2 כפיות. את המצרכים יש לטגן ואז לטחון בבלנדר
ולאחר מכן למרוח על הפיצה. להכנת פיצה מושלמת כמובן שיש צורך בגבינה מגורדת, רצוי
מוצרלה אך אפשר לבחור כל גבינה שרוצים, וכמובן תוספות לפי ההעדפה.
המתכון "מתכון לפיצה תפוח אדמה לתזונה בריאה" פורסם לראשונה
בגלובל פוד- מאכלי עולם
Via global-food.co.il June 28, 2018
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה