כולנו רוצים לחיות בריא אך לא כולנו ריכולים או רוצים להתפשר על כל טעמי החיים. איך אפשר לחיות בלי המבורגר? איך אפשר חיות בלי פיצה? טוב, לפחות בעניין הפיצה דווקא יש פתרונות לא רעים בכלל, ולכן מובא מול עיניכם במאמר זה מתכון נהדר לפיצה מקינואה לתזונה בריאה.
המאמר "מתכון לפיצה מקינואה לתזונה בריאה" פורסם לראשונה בתר מזיעים- פורטל דיאטה וספורט
מה הופך את הפיצה לבריאה?
לפני שנתחיל לספר לכם כיצד לאפות את הפיצה במו ידיכם בקלי קלות חשוב לזכור שהמונח בריא תלוי בהרבה פרמטרים. פיצה מקינואה נחשבת לבריאה יותר כי הבצק עצמו מקינואה והבצק הוא זה שלמעשה קובע את רוב הכבדות שהפיצה משרה על הגוף וכמובן את רוב הערכים הקלוריים השליליים. עצם העובדה שמשנים את בצק הפיצה מבצק רגיל לבצק קינואה אמנם הופכת את הפיצה להרבה יותר בריאה אך חשוב זכור שבסופו של דבר התוספות יכולות להיות משקל די משמעותי בערכים הבריאותיים ולכן גם אותן חשוב לבחור היטב.שלבי הכנת הפיצה שלב אחרי שלב
- הדבר הראשון שיש לעשות הוא לעבוד על הבצק כאשר זו העבודה הארוכה יותר, במיוחד כשמדובר בבצק מקינואה. יש לקחת 3/4 כוס קינואה בכמות שתספיק לפיצה ממוצעת, ולהשרות את הקינואה במים לפחות ל-8 שעות. לאחר מכן יש לסנן את הקינואה היטב, להעביר אותה למעבד מזון ולטחון אותה יחד עם רבע כוס מים, מלח לפי הטעם וכפית אחת של אבקת אפייה שתגרום לתפיחה קלה.
- אחרי שהבצק מוכן אפשר לעבור לתהליך הכנת הרוטב, כאשר אין כל בעיה להפוך את הסדר אם זה נוח לכם יותר. בכל מקרה כל המצרכים ייכנסו יחד לתנור כאשר הבעיה הראשית היא שמעבד המזון או המיקסר ישמשו אתכם גם ליצירת הרוטב. כדי ליצור את הרוטב יש לקחת 3-4 עגבניות מקולפות, לטחון אותם יחד עם שתי כפות של רוטב עגבניות, מעט שום לפי הטעם, אורגנו וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.
- כאשר הרוטב מוכן, ניתן לצקת אותו על התבנית על הבצק, כמובן לא לפני שהנחתם נייר אפייה וריססתם את התבנית כדי שהפיצה לא תידבק.
המאמר "מתכון לפיצה מקינואה לתזונה בריאה" פורסם לראשונה בתר מזיעים- פורטל דיאטה וספורט
via meziim.co.il june 27,2018
http://www.meziim.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה