יום ראשון, 7 באפריל 2019

טרנדים ושינוים בעולם הפיצות


פיצריות נדרשות לעבור שורה ארוכה של שינויים על מנת להתאים את עצמן לקהל היעד. החל מחומרי הגלם, דרך התפריט ועד המשלוחים – הנה כל מה שכדאי לדעת על התצורה הנוכחית של אחד המאכלים הפופולאריים בהיסטוריה.

אין ילד בעולם המערבי שלא שמע על פיצה. המאכל שהגיע מאיטליה הספיק לעבור הרבה שינויים ובדרך נחת בארצות הברית, התרחב למזרח וכמובן נחת גם בארץ הקודש. כתוצאה מכך, פיצה היא ללא ספק אחד המאכלים הפופולאריים בהיסטוריה. עם זאת, השנים האחרונות מציבים אתגר משמעותי בפני פיצריות וניכר שהן מבינות את גודל השעה.

מעקב עדכני אחר טרנדים ושינויים בעולם הפיצות מגלה כמה תהליכים מעניינים. ראשית, ברוב הפיצריות מזהים את השינוי בטעמים של קהל היעד וגם את הדרישה לשימוש בחומרי גלם בריאים וטריים יותר. שנית, אף מקום שמכין פיצות לא יכול להרשות לעצמו לקפוא על השמרים בכל הנוגע לשימוש בטכנולוגיות. בנוסף, התפריט עצמו משתנה כי מסתבר שהחוויה כוללת לא רק את הפיצה אלא גם את כל מה שמגיע מסביב.

איך נראות פיצריות מודרניות?


החדשות הטובות הן שהבסיס של פיצות נשאר זהה. לא משנה באיזה מקום בעולם תטעמו אותן, תמיד תקבלו שכבה של בצק ומעליה רסק עגבניות, גבינה צהובה וכמובן תוספות. יתרה על כך, לכל אחד מאתנו העדפות אחרות בנוגע לתוספות והמגוון כיום גדול יותר בהשוואה לכל תקופה אחרת בחיים של הפיצות.
מצד שני, יש כאמור גם שינויים וכדאי להכיר אותם על מנת לדעת איך נראית פיצה מודרנית. הנה המאפיינים העיקריים בתוך השינויים הללו:

א. שימוש בחומרי גלם טריים ובריאים – אחד השינויים הבולטים בעולם הפיצות בא לידי ביטוי באפשרות להזמין קמח מלא. השימוש בקמח מלא מתאים לגברים ונשים שרוצים לשמור על הבריאות בלי לוותר על הזמינות ועל הטעם של הפיצה, מה גם שהוא יכול להשתלב מצוין עם חומרי גלם טריים ובריאים. כל אלו יחד משנים במובן מסוים את האופי הסטנדרטי של הפיצה ומשדרגים אותה.

ב. תפריט מגוון – כמעט באף מקום שמגיש פיצה לא מסתפקים כיום רק במאכלי בצק. לצד פיצות נהוג להגיש פסטות, לזניה וקלצונה ויש כאלה שמרחיבים את התפריט עם מתוקים, קינוחים, סלטים, שייקים ועוד. המטרה של התפריט המגוון היא להכיר את הפיצה לאנשים חדשים ולאפשר גם לבעלי משפחות ליהנות מזמן איכות משותף.

ג. משלוחים וטכנולוגיות – לא צריך להיות מומחים לקולינריה בשביל לזהות את האופן שבו שינויים טכנולוגיים משפיעים על הפיצות. הטרנד הנוכחי הוא לתת ללקוחות אפשרות להזמין פיצה בלחיצת כפתור, כמו למשל באמצעות אפליקציה ייעודית. בנוסף, האפליקציות המשמשות לטובת הזמנה של הפיצות מתעדכנות בזמן אמת בנוגע למלאי והן לומדות את ההרגלים של הלקוחות.

כיצד ייראה העתיד של הפיצה?


שאלה לא פחות מעניינת היא איך השינויים הנוכחים שעוברים על עולם הפיצות ישפיעו על הענף בעתיד. קודם כל, יש להביא בחשבון שחלק מהשינויים הללו מתרחשים גם בתחומים אחרים של אוכל ומזון מהיר – ולא רק בפיצות. אפשר לראות את זה גם ברשתות שמגישות המבורגרים, אוכל אסייתי וכן הלאה וניתן לשער שהמגמה הזו רק תלך ותצמח.

שנית, העתיד של הפיצה יצטרך לשמור על המאפיינים המקוריים של המאכל הזה גם על רקע השינויים שמתרחשים בתחום ובעולם. במילים אחרות, פיצריות יהיו חייבות ללמוד כיצד להטמיע את השינויים באופן שלא יפגע בחוויה המקורית או בטעם. במידה והן יצליחו לעשות את זה בצורה נכונה, כולנו נרוויח פיצות שיהיו זמינות, טעימות ובריאות יותר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מפות הגעה לסניפים של פרגו: