אם אתם רוצים לחיות בריא בלי לוותר על כל טעמי החיים ועל המאכלים שכולם אוהבים לאכול, הגיע הזמן שתתחדשו במתכונים חדשים שיפתיעו אתכם. פיצה מבצק קינואה היא אחד הלהיטים הגדולים ביותר כיום ואם הבריאות חשובה לכם בלי פשרו תעל הטעם, זה המתכון בשבילכם.
למה לאכול פיצה מקינואה?
פיצה מבצק קינואה הרבה יותר בריאה מפיצה רגילה. בין אם אתם מנסים לחיות בריא, מנסים לשמור על המשקל, מפתחים גוף או בעיצומה של דיאטה, הפיצה יכולה להיות הפתח שלכם לחיים רגילים לחלוטין בלי להתפשר על כל מה שטעים. הבצק של פיצה, זה שעשוי מקמח בדרך המוכרת והקלאסית, אמנם טעים מאוד אך גם מנפח מאוד, משמין מאוד ולמעשה לא מתאים לאף אחד מהתנאים שהוצגו למעלה, החל משמירת משקל ועד דיאטה וחיים בריאים. פיצה מבצק קינואה עדיפה בהרבה ולדעת רבים אפילו טעימה הרבה יותר, גם לאלו שלא אוהבים כל כך קינואה.מה המצרכים הדרושים?
כדי להכין פיצה מבצק קינואה תחילה עליכם לפנות זמן ותכנן אותו היטב כי יש צורך להשרות את הקינואה במים, רק לאחר מכן להמשיך לעבוד. 3/4 כוס קינואה תספיק לפיצה אחת כאשר את הקינואה תשרו במים ללא כמות מוגדרת, עד אשר הקינואה כולה נמצאת במים, אך בכל מקרה לא כדאי להגזים. אחרי 8 שעות שגרגירי הקינואה הושרו במים ניתן להתחיל לעבוד ולתערובת הזו יש להוסיף כפית של אבקת אפייה ורבע כפית מלח, כמובן אחרי שסיננתם את המים לחלוטין. את התערובת הזו יש להכניס למיקסר או למעבד מזון ולהוסיף עוד רבע כוס מים כדי ליצור את העיסה שרצויה לבצק. אחרי שטוחנים את כל אלו ביד נוצר הבצק שישמש אותנו לפיצה.השלב הסופי: הכנת הפיצה עצמה
אחרי שהכנו את הבצק הנהדר מהקינואה, נוכל למרוח אותו על תבנית אפייה, כמובן על נייר אפייה כדי שנוכל להוציא אותה בקלות לאחר מכן. תוכלו לבחור אלו תוספות שתרצו ואם אתם רוצים להמשיך בקו הבריאות כדאי מאוד לבחור תוספות בריאות כמו למשל עגבניות, טונה, ירקות אחרים כמו תרד או בצל וכולה. כל מה שנשאר לאחל זה בתיאבון!
המאמר "מתכון לפיצה מקינואה לתזונה בריאה עם
סרטון!" פורסם לראשונה באתר חדרי כושר
Via חדריכושר.co.il August 23, 2018
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה