יום שלישי, 12 באפריל 2016

מתכון מנצח לפסטה אלפרדו

אין כמו מנה של פסטה אלפרדו בתור מנה מפנקת במיוחד מהמטבח האיטלקי. פסטה אלפרדו, היא פסטה, לרוב מסוג פטוצ'יני (כלומר מהסוג הרחב במיוחד), עם תוספת של פטריות. השילוב של הפסטה, השמנת והפטריות יוצר מנה שהיא גם משביעה במיוחד - אבל גם טעימה ורוצים ממנה רק לאכול עוד ועוד. השאלה היא כמובן, איך מכינים כזו מנה טעימה? הנה המתכון הנוח ביותר והמהיר ביותר. אתם צריכים בסך הכל עשרים דקות לכל היותר - ולאחר מכן יש לכם פסטה!

מצרכים לפסטה:

500 גרם פסטה פטוצ'יני
350-400 גרם פטריות מכל סוג - שמפיניון, פרוצ'יני, פורטובלו, וכל המרבה הרי זה משובח בהתאם להעדפה שלכם
כף אחת של יין לבן
שלוש כפות שמן זית משובח
מיכל 250 מ"ל שמנת
מלח ופלפל לפי טעם
קורט אגוז מוסקט
בצל אחד
כף וחצי של חמאה

אופן ההכנה:

שימו לב, יש טיפ חשוב להתמודדות עם הפטריות. יש לא מעט אנשים שממהרים לשפוך את הפטריות למחבת יחד עם כל המרכיבים, אבל זו טעות, כי הפטריות זקוקות לטיפול מקדים. אתם צריכים לקצוץ אותן היטב לפרוסות או קוביות, ולאחר מכן להשרות אותן בסיר עם מים חמים למשך רבע שעה. ההשריה הזו תרכך את הפטריות, ותאפשר להן לספוח בצורה טובה יותר את השמנת והתבלינים השונים.
לאחר שהפטריות רוככו, אפשר להתחיל להכין את הרוטב. יש לשים במחבת את החמאה ואת השמן, וכאשר החמאה נמסה,  אתם שמים את הפטריות השונות, יחד עם המים שלהן בתוך המחבת (לא צריך שזו תהיה כמות גדולה של מים, לכל היותר כוס). כעת גם מוסיפים את הבצל לאחר שנקצץ מראש, ומתחילים לטגן אותו יחד עם הפטריות. אחרי שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים פנימה את היין ואת כל התבלינים השונים, ואז גם מוסיפים את השמנת פנימה.

כעת יש לכם רוטב מוכן, ורק צריך לדאוג לפסטה עצמה. הפטוצ'יני לא דורשים הרבה הכנה מראש -  בסך הכל צריך להכניס אותם לתוך סיר עם מים, להמתין עד שהסיר ירתח, לשים את האטריות בבישול של חמש דקות עד שהן רכות וזה הכל. כעת אתם מסננים את הפסטה, שופכים עליה את הרוטב, מערבבים ומגישים.

באדיבות פרגו- סניף פיצה תל אביב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מפות הגעה לסניפים של פרגו: