כולנו
מכירים את המאכל התימני זיווה - לרוב מאכל עמוס בגבינות, זיתים, ועוד תוספות מלוחות, טעימות וכלל לא מרזות. כיום יש כמובן גרסה מעט
שונה שלה (ואף היא לא בדיוק לדיאטה) וזו זיווה עם מילוי של נוטלה. בעצם לוקחים את
הבסיס של בצק העלים, אבל ממלאים אותו בכמות מכובדת של נוטלה, כדי ליצור קינוח טעים
כל כך, שחשוב מאד להגיש חם.
אז איך מכינים את הקינוח המיוחד הזה?
אז איך מכינים את הקינוח המיוחד הזה?
מצרכים:
יריעה
אחת של בצק עלים
חלמון
של ביצה להברשה
חבילת
שומשום
קופסת
נוטלה בגודל בינוני (אפשר גם יותר גדול בהתאם לכמויות הזיווה שאתם תכינו)
תוספות
מתוקות לבחירתכם
איך מכינים?
זה
ממש קל ופשוט להכין זיווה במילוי נוטלה וממש אל צריך להתאמץ. אתם פותחים את בצק
העלים ופורסים אותו על משטח העבודה שלכם.
בשלב הבא לוקחים סכין גודלה למריחה -
ופשוט מתחילים למרוח את הנוטלה בתוך הבצק.
כעת
אם רוצים ,כדאי גם להוסיף כל מיני תוספות פנימה שיהיו לכם הפתעות מתוקות וכיפיות.
אפשר להוסיף למשל סוכריות שוקולד, אפשר לשים שברים של עוגיות אוריאו, אפשר לשים
חתיכות קטנות של מרשמלו, חתיכות של שוקולד לבן, ומה לא בעצם? וכל המרבה הרי זה
משובח, ותרגישו בנוח לתת לראש להתפרע עם עוד תוספות מתוקות וטעימות.
אחרי
שהוספתם הכל פנימה, גלגלו בזהירות את המשטח של בצק העלים. סגרו אות והיטב משתי
הקצוות שלו, וכעת גם עצבו אותו לצורה הרצויה (שבלול, חצי עיגול, וכיו"ב).
בשלב הבא, קחו מברשת וטבלו אותה בתוך החלמון של הביצה. מרחו היטב את הבצק, ועליו
פזרו את השומשום. אל תדאגו - השומשום אמנם מעט מלוח אבל הוא משתלב בצורה נהדרת עם
המתיקות העזה של הנוטלה, ובכל מקרה אם אתם מעדיפים שלא- אפשר גם לוותר על השלב
הזה.
חממו את התנור שלכם ל180 מעלות, והכניסו את הזיווה פנימה. כעת צריך להתאזר בסבלנות, כי לבצק העלים לוקח מזן עד שהוא מוכן. בדקו אחרי חצי שעה עוד כמה זמן נותר לבצק - לרוב צריך להמתין עוד 10-15 דקות עד שהתהליך יהיה מושלם. הוציאו את הזיווה, המתינו טיפה, ואכלו חם.
חממו את התנור שלכם ל180 מעלות, והכניסו את הזיווה פנימה. כעת צריך להתאזר בסבלנות, כי לבצק העלים לוקח מזן עד שהוא מוכן. בדקו אחרי חצי שעה עוד כמה זמן נותר לבצק - לרוב צריך להמתין עוד 10-15 דקות עד שהתהליך יהיה מושלם. הוציאו את הזיווה, המתינו טיפה, ואכלו חם.
באדיבות - פרגו פיצה משלוחים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה