פיצה
נחשבת לאחד המאכלים המהירים הנפוצים ביותר בעולם המערבי. האיטלקים אמנם התחילו עם
הפיצה, אבל מהר מאד היא נפוצה בכל רחבי העולם, וכיום לא תמצאו מדינה או עיר שלא
יהיו בה דוכנים ומסעדות של מאכל זה מכל הסוגים ומכל המינים. פיצה היא מאכל איטלקי
עממי שמבוסס על בצק, רוטב עגבניות, גבינה מגוררת ותוספות שונות. את הבצק מרדדים
לצורה עגולה (ברוב הפיצריות בעולם), ועליה שופכים מרוטב העגבניות הנעשה במקומות
שונים בטכניקות שונות, כשכל מקום מתהדר ברוטב המיוחד שלו. על הרוטב מפזרים גבינה
מגוררת ומעליה את התוספת הרצוייה. בנושא התוספות אין גבול לדמיון וניתן למצוא הכל.
![]() |
פיצה פיתה - תודה לאייל אסולין על התמונה |
תוספות לפיצה
התוספות
הקלאסיות לפיצה הן:
•
דגיגים שונים
•
ירקות
•
פירות (זיתים למשל)
•
גבינות נוספות
•
וכדומה
כיום
בכל פיצריה ניתן להזמין פיצה עם התוספות האהובות עליכם ועם תוספת גבינה או גבינות
נוספות. הפיצות במסעדות מוגשות כמנה עיקרית ואישית, ועם יין מומלץ על פי סוג
התוספות. בפיצריות הרחוב ניתן לרכוש פיצה בחתיכות משולשות או מרובעות – תלוי בצורת
ההכנה של הפיצה במקום, וגם אלה מגיעות עם כל התוספות שתרצו. פיצריות רחוב מתמחות
גם במשלוחים הביתה כאשר ההתחייבות היא שהפיצה תגיע לבית הלקוח חמה וטרייה. שליחי
הפיצות נוהגים בקטנועים עם ארגזי משלוח מיוחדים השומרים על חום הפיצה שבתוך מגש הקרטון.
פיצה פיתה – להכנה בבית
בשנות
השמונים היתה אופנה בארץ של הכנת פיצות בבית. אופנה זו חוזרת ובגדול. מדובר על
הכנת פיצה מפיתה לכל בני המשפחה או לאירועים שונים, צפייה בתחרויות ספורט וכדומה.
פיצה פיתה מכינים מפיתה שפורסים אותה לשניים, מורחים על החלק הפנימי שכבה של רסק
עגבניות, ומעליה מפזרים גבינה ושמים תוספות. ניתן להוסיף זיתים ללא הגרעין,
פטריות, רצועות גמבה או פלפל, רצועות אנשובי, טונה, סרדינים,
עוד גבינות וכדומה. את הכל מכניסים לטוסטר אובן שחומם ל 180 מעלות לשתיים עד שלוש דקות
והפיצה פיתה מוכנה.
פיצה
פיתה היא פתרון מצויין גם כאשר יש לכם אירוע בבית עם הילדים וכמה חברים שלהם.
תוכלו להכין בקלות כמות של 10 פיצות כאלה לשמחת הילדים לפי הטעם של כל אחד בנפרד.
את הפיצות יש להגיש לילדים על צלחות או קרטוני פיצה, כדי למנוע כוויות או מכת חום
בכפות הידיים.
פיצות – עולם ומלואו
פיצות
הם עולם ומלואו והיותם אחד המאכלים הלאומיים של איטליה הפך אותם גם לאוכל רחוב,
וגם לאוכל של מסעדות יוקרה. כמו בכל סוג של אוכל, פשטות ההכנה אינה מעידה על אוכל
ירוד. הכנת פיצה טובה מצריכה ידע בהכנת הבצק המיוחד, הכנת הרוטב המיוחד ומינון
נכון של התוספות. כאשר עושים זאת נכון הפיצה טעימה, וכאשר לא היא נשארת סתם בצק עם
רוטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה